Bierbengels 2e op Festival Poeldijk

Na voor de vakantie meegedaan te hebben met het festival Dollen tussen de Bollen was het nu tijd voor het 2e festival van dit seizoen voor de Bierbengels. Festival Poeldijk was voor de Bierbengels nieuw al bestaat het dit jaar al 20 jaar. Door snel na de vakantie te starten met repeteren stond de muziek weer snel onder elkaar en zag de show er weer flitsend uit. Met vol goede moet gingen we dan ook naar dit Festival wat relatief in de buurt ligt. Het festival was zeer goed georganiseerd en had inmiddels gedurende de afgelopen 20 jaar een goede reputatie opgebouwd, wat resulteerde in veel publiek. We hebben 4x onze set gespeeld op verschillende podia verspreid over het centrum van Poeldijk. Keer op keer met een flinke massa publiek, waaronder ook een heleboel fans die per fiets ons achterna waren gekomen. Het was erg leuk dat het publiek onze set zo goed kon waarderen en het applaus werd met de set harder en langer. Wat zelfs tijdens de laatste set resulteerde in een toegift en dat waardeerde het publiek en de jury erg.

Met een goed gevoel liepen we naar het hoofdpodium voor de prijsuitreiking. Van de 8 kapellen die mee deden in de wedstrijd klasse werden wij (welverdiend) 2e en lieten daarmee de regerend kampioen die het festival de afgelopen 7 jaar had gewonnen achter ons met een 3e prijs. Alleen de Flierefluiters waren beter en pakte verdiend de eerste prijs.

Alweer in de prijzen gevallen en dat smaakt naar meer. Inmiddels zijn we er wel achter dat we beter zijn dan we van te voren dachten en daarom is het goed om je om de zoveel tijd te laten bejureren. Daarnaast is het een mooie manier om je zelf te presenteren tijdens een mooi festival. Volgend jaar komen we zeker terug naar Poeldijk!